Ervaring (1) vrouw 50 jaar jong met fibromyalgie

Nou ja zeg. Is het vandaag complimentendag en ontvang ik zo’n mooie Dank mail die ik op mijn site mag delen met jullie. Een groter compliment had ik niet kunnen krijgen!

Ik ben super trots op deze vrouw van 50 jaar. Die zulke mooie stappen zet en langzaam aan weer grip op haar leven aan het krijgen is! En ik ben dankbaar dat ik haar hierbij mag begeleiden.

Hieronder De mail:

Ik ben bij de praktijk van Renske gekomen met fibromyalgieklachten. Renske heeft me uitgelegd dat ze fibromyalgie niet kan genezen. Wel heeft ze gezien dat er een aantal reflexen niet, of niet meer goed geïntegreerd zijn, waardoor mijn lijf moeite heeft met bewegen en ontspannen.

De Masgutova reflex integratie methode, is geen wondermiddel dat na één of twee behandelingen duidelijke resultaten geeft, zeker niet bij een ouder wordend lijf. Wel kom ik achter steeds meer kleine positieve dingen, die me laten merken dat er nu echt veranderingen plaatsvinden in mijn lijf.

In bed worden mijn voeten snel warm, normaal droeg ik zodra het wat kouder werd bedsokken. Mijn kussentje, die ik na een enkelbreuk, voor mijn rechterenkel in bed gebruikte, heb ik weg kunnen doen. Mijn voet kan weer normaal liggen en dat na 14 jaar. Ook verandert de stand van mijn voeten, waardoor mijn tenen ook weer beter staan. Tegenwoordig kan Renske zonder gevaar mijn voeten beetpakken om ze te behandelen.

Ik merk dat ik ook letterlijk anders in het leven ga staan. Daar waar een bruggetje, de pont en glasplaten in het winkelcentrum een probleem waren om overheen te stappen, krijg ik er nu steeds meer lol in.

Mijn lijf en ik leren steeds beter los te laten. De bobbel onderaan mijn nek is weg, ook de knobbels in mijn mond, van het kaakklemmen, worden minder. Ineens voelde ik de behoefte om in mijn huis ook te ruimen en spullen weg te doen. Het klopt echt een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd.

Het aangeven van grenzen is een onderdeel van de behandeling en ga ik ook vaker in praktijk brengen.
Wat nog belangrijker is, ik mag van mezelf steeds meer plezier hebben in mijn leven.

Renske, ik ben heel erg blij met je behandelingen en de positieve benadering. Je ben creatief in je behandelingen en maakt dat ik me veilig voel tijdens je behandelingen. Ik kan niet lang op mijn rug liggen, geen punt, tussen de behandelingen krijg ik de tijd en ruimte om te bewegen, zodat ik daarna weer liggen kan.

Tijdens een van de PTSD behandelingen, zocht je speciaal een liedje voor me op om me te helpen loslaten. Dat het ritmisch werken voor jou wat lastiger werd, vond je geen probleem.

Kortom, ik kom graag weer voor het vervolg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *