Hoera ik ben tante geworden, maar wat kan het leven met 4 dagen oud een strubbeling zijn.

Soms loopt het leven even anders dan gepland. Zo is mijn zusje vorige week 3 weken te vroeg bevallen van een prachtige zoon. Na 24u ter observatie in het ziekenhuis gelegen te hebben, mochten ze gelukkig met z’n drieën thuis gaan genieten van het gezinsleven.

Helaas had de kleine kruimel het thuis erg moeilijk. Zijn temperatuur schommelde sterk, drinken aan de borst of uit de fles lukte hem niet, waardoor zijn gewicht hard omlaag zakte en ook hield hij veel afvalstoffen vast. Zondag bleef de kraamverzorgster maar herhalen “het ligt aan zijn reflexen, geef het de tijd, hij gaat vanzelf wel snappen hoe hij drinken moet”.
Maar laten reflexen nou mijn specialiteit zijn 😉. Dus zondagavond ben ik even met zijn reflexen aan de slag gegaan. Hoe mooi was het dat hij daarna binnen 20min zelfstandig zijn eerste fles leeg dronk bij mij op schoot. Ook de voedingen s nachts dronk hij vervolgens probleemloos leeg. Met het resultaat dat hij de volgende ochtend 90 gram aangekomen was. Wel was hij erg geel en zijn bloedwaarden waren heel hoog, dus mocht hij all inclusieve (bandje om zijn been 😉) in een warm oord (couveuse) gaan zonnebaden (lichttherapie).

Wat ben ik dankbaar voor de kennis die ik inmiddels heb, zodat ik mijn zus en neefje heb kunnen helpen. Uiteraard ga ik deze kleine kruimel de komende tijd goed in de gaten houden, want vroeg geboorte, ziekenhuisopname, medische bevalling zijn indicaties voor mogelijke integratie problemen.
Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen met dit jonge gezin.

Lieve kruimel, welkom op deze wereld! Ik kijk uit naar alle avonturen die we samen nog mogen gaan beleven!

Lieve zus en zwager, weet dat ik ongelofelijk trots op jullie ben! Met de geboorte van kruimel zijn er twee fantastische ouders geboren in jullie!

Wil je weten of reflex integratie iets voor jou kan betekenen? Bel me dan (0639876550), mail me dan (info@praktijkhetcircus.nl ) of kijk voor meer informatie op mijn website (www.praktijkhetcircus.nl)

 

Ps. Foto en ervaring is met toestemming van ouders geplaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *