Ervaring van 8,5 jarige met leesproblemen

Afgelopen week ontving ik dit bericht van een moeder dat ik graag met jullie delen wil. Begin april kwam L. (8,5 jaar) voor het eerst bij mij in de praktijk. Het spiegelen van letters bleek een gevolg van lateralisatieproblemen te zijn. Daarom ben ik begonnen met reflexintegratie via MNRIbehandelingen om zijn lateralisatie ontwikkeling te stimuleren. Toen de thuis situatie veranderde en er emotionele blokkades optraden, ben ik na overleg met ouders overgestapt naar reflex integratie via QRI behandelingen. Om terug te komen van vakantie en zo’n bericht te kunnen delen, is een cadeautje! Dit is een grote stimulans om door te gaan op de door mij ingeslagen weg. Begonnen als begeleidster van gehandicapte kinderen, vervolgens in de begeleiding van kinderen voor de klas en in de peutergroepen en nu als ZZP’er in mijn eigen praktijk.

Hoi Renske,

Wat gaan wij blij de vakantie in! Het was een zwaar jaar maar met jouw hulp sluiten we het schooljaar toch positief af. We kwamen bij jou omdat L. veel moeite had met lezen. Hij had moeite met het verschil tussen de b en de d. Dyslexie zit bij ons in de familie, dus dat heeft L. misschien ook wel.

L. ging ook steeds meer tegenstribbelen als we thuis met hem oefende om te lezen. Toen we bij jou kwamen en jij me vertelde dat hij waarschijnlijk geen dyslexie had, was ik hier niet zo van overtuigd. De oefeningen die we vervolgens mee kregen, waren leuk om te doen hoor, maar of die zouden helpen? Vlak daarna belandde mijn man ook nog in het ziekenhuis. In hele korte tijd raakte ik mijn kind kwijt. Hij werd angstig, onzeker en ook op school zagen we zijn resultaten achteruit gaan! Na een gesprek met zijn juf, die zich ook zorgen om hem maakte, werd het lezen onze minste zorg. Ik wilde dat mijn zoon weer lekker in zijn vel kwam te zitten. Jij wilde je behandeling hier gelukkig ook direct op aanpassen. Langzaamaan zagen we L. weer onze zoon terug worden. Hij werd rustiger, vrolijker en ook werd hij liever voor T.

Afgelopen week hadden we zijn laatste rapportgesprek op school. Tot onze verbazing hadden we in de afgelopen 3 maanden niet alleen onze zoon weer vrolijker, ook op school is hij op bijna alle vlakken vooruit gegaan! We zijn er nog niet en na de vakantie komen we terug voor de laatste obstakels. Nu gaan we eerst van onze welverdiende vakantie genieten. Tot over 7 weken!

Groeten D.

13620942_1023012044473434_5869357489200117426_n

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *