De ‘bijwerkingen’ van reflex integratie

Klanten vragen regelmatig aan mij “wat kan ik verwachten van deze behandeling?”. Ik heb altijd moeite met het beantwoorden van die vraag. Ieder lijf reageert namelijk anders op een zelfde soort behandeling. Het lijf wordt in beweging gebracht, het lijf gaat zich verder ontwikkelen en ieder lijf heeft dus ook andere reacties.
 
Ik zie het heel vaak voorbij komen. Klanten komen voor ‘klacht A’ en gedurende de behandelingen worden er dingen veranderd die ze voorheen nooit als problematisch ervaren hadden. Dingen worden heel snel ‘gewoon’. Compensatiegedrag wordt niet erkend als afwijkend/lastig/problematisch. Toch kan er een hoop verbetering optreden als er met reflex integratie aan de gang gegaan wordt.
 
Vanochtend ontving ik een mail van een van mijn klanten. Ook bij haar ging ik met ‘klacht A’ aan de gang in haar behandeling. Mooi om te zien dat ook deze klant heel veel meer verbeteringen ervaart dan dat ze voorheen de dingen als probleem ervoer.
 
Met toestemming van de klant, plaats ik hieronder haar mail:
 
Hoi Renske
Met de afgelopen vakantie merkte ik zoveel mooie dingen aan mezelf, dat ik ze graag met je wil delen. Mijn voeten blijken het heerlijk te vinden om op gras te wandelen en blijven lekker warm. Toen het ‘s avonds ineens nog maar 13 graden was, heb ik mijn sokken uit gewoonte aangehouden met in bed stappen. Ik heb ze heel snel uitgedaan, omdat mijn interne kacheltje goed werkt.
 
Tijdens een wandeling zagen we een hangbrug, in het verleden iets waar ik met zweethanden en bibber knieën overheen gegaan zou zijn. Nu was het lopen over de hangbrug iets leuks, dat wilde ik graag doen. De brug wiebelde wel, zeker het laatste stukje omhoog. Het heeft me er niet van weerhouden om nog een keer terug te gaan om me te laten fotograferen.
 
In een dierentuin konden we naar binnen in twee kooien (ringstaartmaki en een vogelkooi) Ik zag dat de beesten er los liepen/vlogen. Na even verleg met mezelf ben ik naar binnen gegaan en dat was goed. Alleen toen de ringstaartmaki aanstalten maakte om mij als klimpaal te gebruiken vond ik het wel genoeg…
 
En helemaal blij werd ik van een uil tijdens een braderie. Ik stond de oehoe te bekijken, zegt de eigenaar: je mag hem wel aaien. Niet geaarzeld en gewoon gedaan.
Met wandelen zie ik zoveel meer om me heen, omdat ik niet constant naar mijn voeten hoef te kijken, waar ik ze neer kan zetten.
 
Ik vind het heel mooi om de veranderingen te zien, hoewel ik het wel heel wonderlijk vind. Ik ben niet naar jou toe gekomen met de vraag of je me kan helpen met het durven lopen over een hangbrug. Mijn klachten zitten in een heel andere hoek. Wel wordt mijn leven zoveel leuker en makkelijker, door de “bijwerkingen” van de behandelingen.
 
Dankjewel Renske en tot de volgende behandeling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *