Ervaring 53 jarige vrouw met zichtproblemen en medicatiegebruik

Wouw, kon ik afgelopen week al zo’n mooi bericht plaatsen, lees ik vandaag mijn mail en is er weer zo’n mooi bericht van deze klant. Soms is er gewoon zoveel dat veranderd, dat het eigenlijk niet te beschrijven is. Klanten komen bij mij en mijn behandeling zet dan een ontwikkeling in gang gericht op een hulpvraag. Blokkades worden tijdens een behandeling opgeheven en dit geeft ruimte voor het lijf om verder te ontwikkelen. Vaak verdwijnt dan de ‘klacht’, maar vrijwel altijd worden andere ‘problemen’ ook verholpen. ‘Problemen’ die soms niet eens als probleem ervaren werden, maar als normaal beschouwd werden. Dit maakt het voor mij lastig om precies uit te leggen wat mijn werk inhoud, en voor klanten moeilijk om te verwoorden wat ze aan mijn behandeling hebben.

Uiteraard wil ik het bericht van mijn klant ook weer met jullie delen. Eerlijkheidshalve moet ik erbij bekennen dat deze ontwikkelingen ook mij een vreugde dansje hebben doen nemen. Je weet wat er allemaal mogelijk is, maar als het dan ook lukt om zulke mooie resultaten te bereiken, kan ik alleen maar trots zijn.

Hoi Renske,
ik wilde graag nog iets met je delen, nadat ik jou van de week geschreven had schoten me nog allemaal dingen te binnen. Als eerste iets waar ik gisteren volkomen verrast door was. Ik had al een poosje het gevoel dat ik niet meer helemaal goed door mijn bril keek, en ben daarom zaterdag bij mijn opticien binnen gestapt. Ik heb van kleins af aan al dat mijn ogen niet helemaal hetzelfde reageren, ik kan bijvoorbeeld niet scheelkijken omdat mijn linker oog dan ‘terugschiet’. Ik heb als kind moeten oefenen met wat ze toen een ‘stippenplankje’ noemden en waarmee ik mijn ogen moest trainen. Dat heelt nooit afdoende geholpen. Toen ik een bril kreeg heb ik jaren sterkte en cilinderdraaiing in mijn linkerglas gehad, terwijl mijn rechterglas zonder sterkte of cilinder was. En ook nu nog zit er een groot sterkte verschil in links en rechts.
De medewerkster heeft een eerste meting gedaan en de cilinderdraaiing in mijn bril (die ik in feb 2016 gekocht heb) is met één punt afgenomen, van 3 naar 2.

Ik heb bij een uitje naar de Efteling met al ‘mijn’ kinders al een paar keer gebruik gemaakt van een rolstoel, zodat ik toch mee kan omdat de afstanden voor mij te groot zijn. Dit jaar had ik voor het eerst dat ik er ook redelijk makkelijk uit op kon staan en ook in de rij staan, bij attracties waar je met de rolstoel niet naar binnen kan, kostte minder moeite.
En dit jaar heb ik voor mijn doen echt iets bizars gedaan. Ik ben jaren geleden voor het eerst in Vogelrock gegaan, die achtbaan was er toen net. Ik ben toen heel bang geweest en daarna echt nooit meer in een achtbaan gegaan.
Dit jaar had ik ineens de gedachte, ik wil het toch nog een keer ervaren. Heel grappig was dat niemand geloofde dat ik het zou gaan doen. Ik ging er toch wel relaxt in, ik heb de achtbaan nu bewuster meegemaakt. Ik weet nu zeker dat ik een achtbaan niet leuk vind, en verwacht ook niet dat ik het ooit nog eens ga doen, maar het angstgevoel is weg

En wat me ook nog te binnen schoot. Ik ben minder medicatie gaan gebruiken. ik slikte al lange tijd ‘nachtrust van Bional’ waar melatonine in zit. Ik ben dit gaan gebruiken omdat ik sinds mijn scheiding veel problemen had met slapen. In die tijd heb ik een periode gehad dat ik maar 3 uur per nacht sliep, ik heb toen ook slaapmedicatie gekregen maar daar werd ik heel erg duf van overdag dus dat heb ik maar een paar keer gebruikt. Ik ben op een gegeven moment bij een psycholoog terecht gekomen therapie en daarna is het slapen wel verbeterd, maar het doorslapen bleef een probleem. Dit lukte beter met Bional. Jij bent bezig geweest met de sleep abdominal en het slapen is zover verbeterd dat ik besloten heb met de Bional te stoppen. Ik ben vaak nog wel vroeg wakker maar dat had ik ook met de Bional. Ik heb wel meer rust om te blijven liggen.
Tijdens een (pijn) revalidatietraject was geadviseerd om te stoppen met pijnstillers omdat je dan beter kan voelen wat wel en niet gaat. Daarbij had ik het gevoel dat de dagelijkse dosering van 3 paracetamol en bij erg veel pijn aangevuld met ibuprofen mij niet pijnvrij maakte. Kort voor jij met de behandeling begon was ik daarom met de pijnstillers gestopt en tot op heden heb ik niet meer structureel pijnstillers ingenomen. Ik heb wel pijn, maar merk dat ik vaker de rust kan nemen om dan rekening te houden met mijn lijf en niet ‘door te duwen’ terwijl het niet gaat.
Ook gaf jij me de tip om eens te kijken naar het gebruik van mijn maagbeschermer, omdat je van te weinig maagzuur dezelfde klachten kunt krijgen als wanneer je teveel maagzuur hebt (bijvoorbeeld zuurbranden, ik ben een maagbeschermer minder gaan slikken en vooralsnog gaat dat goed.

Nu ik alles (in mijn eerste mail en deze erbij) zo op een rijtje heb gezet is er in de afgelopen periode enorm veel veranderd, ik ben heel blij dat jij mij met deze behandelingen helpt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *