Ervaring 53 jarige vrouw met fibromyalgie en overgewicht

Vandaag ontving ik een heel lief mailtje van een klant die haar ervaringen tijdens de behandelingen in mijn praktijk met jullie wil delen, omdat ze hoopt dat anderen net zulke positieve resultaten zullen ervaren.

Wat ben ik trots op deze vrouw! Ze is het aan gegaan, heeft zich kwetsbaar op durven stellen en is zo hard aan het groeien!

 

Hoewel de naam van de praktijk anders doet vermoeden behandelt Renske ook volwassenen.
Ik ben sinds mei bij Renske onder behandeling. Ik ben 53 jaar heb 2 volwassen kinderen, ben inmiddels 10 jaar geleden gescheiden, werk 4 dagen in het onderwijs. Een paar jaar geleden heb ik de diagnose fibromyalgie, waardoor ik op verschillende plaatsen in mijn lichaam pijn heb, en artrose gekregen. Daarbij ben ik te zwaar voor mijn lengte 😉. Ook draag (inmiddels droeg) ik steunzolen en kan (inmiddels kon) ik er niet tegen als mensen aan mijn voeten zitten, kietelen onder mijn voeten kon echt niet zonder gevaar . In november vorig jaar heb ik tijdens mijn werk een ongeluk gehad en ben ik plat op mijn rug gevallen met als gevolg een bloeduitstorting met ruim een liter bloed daarin.

Renske is begonnen met een aantal QRI behandelingen, met de laser volgde zij een heel protocol, wat er in resulteerde dat ik steeds minder pijn kreeg in mijn achillespezen en ik mobieler werd. Ook maakte dit dat ik er steeds minder moeite mee kreeg dat mijn voeten werden aangeraakt. Zij begon ook met het behandelen van de bloeduitstorting, met de laser, die na een half jaar nog erg aanwezig was. De fysiotherapeute had deze ook al behandeld, maar er zat al enige tijd weinig verandering in.
Na een aantal keer stelde Renske voor om over te stappen naar PTSD behandelingen, mijn gedachte was dat ik best we het een en ander had meegemaakt maar niet echt grote stress heb in mijn leven. Renske legde uit dat een val ook al een stress situatie voor je lichaam op kon leveren. Voorafgaand aan de behandeling stel je een doel op waar je aan wilt gaan werken, dit vind ik een lastig onderdeel, maar Renske begeleidt je daar heel goed in.
De eerste behandeling was voor mij best confronterend, daar waar ik dacht niet zoveel stress te hebben kwam er een hoop emotie los. Ook hier wordt zeer professioneel mee omgegaan.
Ik merk verandering in mijn lichaam, mijn voeten staan anders, mijn tenen stonden altijd tegen elkaar nu is hier ruimte tussen, op een gegeven moment zaten mijn steunzolen niet meer lekker en ben ik het zonder gaan proberen. Ik had deze steunzolen onder andere gekregen voor een rode pijnlijke knokkel bij mijn grote teen en platvoeten. Inmiddels heb ik geen platvoeten meer en de pijnlijke knokkel is ook verleden tijd.
Ook merk ik verandering op het gebied van eten, ik ben een emotie eter en een van mijn doelen was om hier aan te gaan werken, ik merk dat ik bewuster met eten om ga, meer proef. Ook ben ik inmiddels een paar kilo afgevallen zonder extreem te lijnen.
Inmiddels heb ik een aantal PTSD behandelingen ondergaan, bij één van de behandelingen, mijn lichaam leek in verweer tijdens de behandeling en was ik erg emotioneel daarna. Omdat ik kort daarna op vakantie ging ben ik nog een keer terug geweest en heeft Renske me nogmaals behandeld, wat een verschil, ik was helemaal zen tijdens deze behandeling. En ging heel relaxt op vakantie.
Tijdens mijn vakantie heb ik meer kunnen doen dan andere jaren, zonder dat de pijn in mijn achillespezen opbouwde. Ik heb zelfs een wandeling van ruim een kilometer kunnen doen en daarna een bezoek aan een stadje kunnen brengen, dit was normaal niet mogelijk.
Ik gaf bij Renske aan dat ik sinds een poosje oogmigraine terug had, waar ik al langer van af was. Mogelijk was dit getriggerd door de PTSD behandelingen en van de week heeft zij door een Oral en Facial behandeling geprobeerd of ze hier iets aan kon doen. De tijd zal leren of dat nu al heeft geholpen.
De bloeduitstorting is vanaf de buitenzijde niet meer heel erg zichtbaar, onderhuids is hij nog wel aanwezig, maar inmiddels kan ik na maanden joggingbroeken dragen weer een spijkerbroek aan.
Ik realiseer me dat Renske de fibromyalgie niet kan genezen en ik zeker mijn grenzen moet bewaken, maar door haar behandelingen van de afgelopen periode is er al zoveel positiefs gebeurd dat ik heel blij ben dat ik bij haar terecht gekomen ben. Ook de fysiotherapeute waar ik elke 14 dagen kom merkt verschil mijn spieren in mijn kuit zijn rustiger en ook de achillespezen staan minder strak.
Zolang we nog verbetering merken gaan we door met de behandelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *